Bu yüzden özellikle çok birimli hastane kabilinden yapılarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak bağırsakin, henüz yapı tasarım halindeyken mimarlar tarafından bu konuda alıngan davranılmalıdır.
Olası bir felaketle muhaliflaşıldığında bünyeda mevcut insanoğluın dışarıya hızlı ve emin bir şekilde çıkabilmesi bâtınin herhangi bir kazaya imkan vermeyecek şekilde monte edilmelidir.
Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki bütün insanların en hızlı ve sağlamlıklı şekilde binadan ayrılmalarını tacil etmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.
Hassaten, adi yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda ihtaryorlar.
Fakat, yangın kapısı vandözları arasında paha farklılıkları olabilmektedir. Temelı vandözlar, uygun fiyatlarla birinci sınıf yangın bapları satarken, diğerleri etkili fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; kat sayısı 4’ü geçmeyen ve oturum amaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında esas olarak yangı merdiveni bulunması gereken dokumalar şöyle sıralanmaktadır:
Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında kemiksiz olarak belirtilmiştir. Bütün detayların bulunmuş olduğu standartlar çizelgesine için yangın merdiveni imal eylemek ve montajını düzenlemek binaların yangından korunması bâtınin elzemdir.
Bu sayede insanların güvenli bir şekilde binayı vazgeçme etmesine yahut yangınla savaş ekiplerinin çkırmızıışmasına yangın kapısı imkân esenlar. Yangın kapıları çoklukla otomatik olarak kapanan ve ürkü amerikan barı gibi müstacel durumlarda kolay açılabilen özelliklere sahiptir. Böylecene yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.
Yangın vakaları birçok gestaltda en sık kontralaşılan Yangın Çıkış Kapısı ve vahim tehlikelere racon açan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile bütün dirim ve çallıkışma alanlarında emniyetliğin esenlanması amaçlanır.
Yangın bapsı nedir ve ne maslahate yarar? Yangın kapısı, yangın çıktığında insanoğluın güvenli bir şekilde boşaltma edilmesini uydurmak dâhilin kullanılan bir kapıdır.
Sarmal Yangın Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; genellikle sınai tesislerde iki farklı yerı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu çıkarmak yürekin kullanılmaktadırlar.
Yangın Bapları tercihe için; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü nicelikı ve kalitesi, yangın kapısının en yapı taşı kalite ve katkısızlamlık standartlarından biridir.
Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya yahut yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri Yangın Kapısı kendi içinde biricik kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.
Yangın Bapları ısı ve yaman sızdırmadığı bâtınin insanoğluın dumandan zehirlenmesine mahzur olan ivedili hesap kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında az daha tekmil kargaşa olan binalarda kullanılması ıztırari kılınmaktadır.